Please update your Flash Player to view content.

Број посетилаца

Тренутно је 25 гостију на вези

Пријава на меил листу
Наши пријатељи

Банер
Банер
Смештај студената ПДФ Штампа Eл. пошта

Студентски центар пружа услуге смештаја у павиљонима и то:

- Павиљон I и II у улици Топличиној код Правног факултета
- Павиљон III код Медицинског факултета, у улици Великотрнавској 2
- Павиљон IV на Градском пољу код Техничких факултета

Право на смештај и исхрану имају само студенти на буџету, по регресираним ценама, а по економским ценама могу се хранити и остали. Смештајни капацитети павиљона Студентског центра Ниш нису довољни, јер за постојећи број места увек конкурише већи број студената.


Рангирање за смештај студената врши се према критеријумима које одређује Министарство просвете.Сви павиљони, или како их студенти популарно зову, домови, смештени су у близини највећих факултета или факултетских комплекса.

 

Поменути павиљони располажу капацитетима за смештај 938 студената. Међутим, студентски захтеви за смештај у павиљонима Студентског центра Ниш,  превазилазе реалне могућности и капацитете, тако да је политика доделе места у "домовима" неминовно ограничена и базирана на јавном конкурсу.Право на пријем уустанову за смештај студената имају држављани Републике Србије, који имају пребивалиште на територији Републике Србије, којима место студиранја није стално место боравка и чије се школованје финансира из буџета Републике Србије.

Студенти заинтересовани за смештај, морају конкурисати за место у дому. Место на ранг листи одређује да ли је кандидат стекао право на смештај у дому.