Студентски центар Ниш – добитник Светосавске награде за 2020.годину

Студентски центар Ниш је један од добитника Светосавске награде за 2020. годину. Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић уручио је награду директору Центра, мр Радету Рајковићу.

Студентски центар Ниш је награђен јер је у тешким епидемиолошким условима показао пожртвованост у обезбеђивању услуга, како својим корисницима, тако и корисницима у привременим COVID болницама

Од почетка пандемије  Студентски центар Ниш је припремао оброке за привремене Covid болнице на основу Одлуке о отварању привремених објеката за смештај и лечење лица оболелих од заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2  у  хали „Чаир”, Студентском центру Ниш, студентском дому – павиљону 3 код Медицинског факултета, Институту „Нишка Бања“ и Дому ученика средњих школа Ниш. У овом периоду припремљено је преко 70 хиљада оброка.

Са аспекта квалитета и квантитета оброка који су припремљени по највишим стандардима безбeдности хране, добили смо највише оцене, како од медицинског особља, тако и од пацијената, конзумената

Студентски центар Ниш за потребе „Народне кухиње“ у Нишу, свакодневно припрема и дистрибуира оброке на 12 пунктова. Од априла до децембра месеца 2020. гоине за кориснике „Народне кухиње“  припремљено је и испоручено 152.300 оброка.

Независно од горе наведеног, Студентски центар Ниш обавља и све своје редовне активности везане за исхрану и смештај студената, поштујући све епидемиолошке мере.  

Ова значајна и престижна награда, дошла је у руке колектива који ће се и у наредном периоду трудити да крајње професионално и одговорно, као и до сада, реализује све своје обавезе.